Neppersconferentie

zondag 28 oktober 2007

De Federal Emergency Management Agency (FEMA) is opnieuw in verlegenheid gebracht. De rampenorganisatie, die zo hopeloos faalde toen de orkaan Katrina toesloeg in New Orleans, heeft zich voorgenomen dat niet opnieuw te laten gebeuren.

Daarom hield plaatsvervangend directeur vice adm. Harvey E. Johnson dinsdag een persconferentie, waarin hij vertelde hoe goed zijn organisatie te werk ging bij de aanpak van de bosbranden in Californië.

Journalisten hadden 15 minuten van te voren te horen gekregen dat de persconferentie gehouden zou worden. De meesten haalden de persconferentie niet. Het enige wat ze konden doen was via een telefoonlijn meeluisteren met wat hun collega’s vroegen.

Harvey E. Johnson kreeg een paar brave vragen, waarvan het leek alsof hij ze al kende.

Gisteren bleek waarom: de persconferentie was helemaal geen persconferentie, maar een toneelstukje van ambtenaren van Fema met hun baas, live uitgezonden op tv, alsof het een echte persconferentie was. Op de persconferentie was geen journalist aanwezig, maar wel een directe cameraverbinding met de nieuwszender MSNBC.

Fema krijgt veel kritiek, ondermeer van ambtenaren die veel met journalisten te doen hebben.

‘Ik geloof dat dit een van de domste en meest onzorgvuldige dingen is geweest, die ik gezien heb sinds ik voor de overheid werk,’ zei Michael Chertoff, de hoogste baas van Fema. 

‘Ik heb in welluidende woorden gezegd, (in Anglo-Saxon prose) dat dit nooit meer mag gebeuren en ik zal optreden tegen de mensen die zich te buiten zijn gegaan aan dit buitengewoon slecht optreden.’

pastedGraphic.png
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.